Boerderij 't Roepenes Zelfvoorzienende Boerderij op de Veluwe
 

Augurken en Courgette in ZoetZuur

Ons favoriete recept om Augurken en Courgettes in te maken in ZoetZuur. 
Het is echt een super makkelijk recept en het is over heerlijk! Wij gebruiken de Courgettes net zoals de Augurken als een bijgerecht of door een salade. Dit is de oplossing voor als je veel Courgettes hebt geoogst. Wij hebben het recept gevonden in het Landleven Magazine. 

Benodigheden: 

  • 1 kilo  Augurken of Courgettes (schoongemaakt gewicht)
  • 2 Rode Uien
  • 3 eetlepels Zout
  • 500 ml Natuurazijn
  • 300 gr. Suiker
  • 2 theelepels Kurkuma
  • 3 theelepels Mosterdzaad 

Werkwijze: 

  1. Was de Augurken en snij ze in stukjes wat jij wilt hebben. Wij snij ze meestal in de lengte doormidden. Of was  de Courgettes, snij ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. 
  2. Maak de Uien schoon en snij ze in ringen of kleine stukjes.
  3. Meng de Augurken of Courgettes, Uien en het Zout goed door elkaar in een grote kom. Laat dit afgedekt enkele uren staan in de koelkast. 
  4. Schep de Augurken of Courgette en de Uien in een vergiet en spoel ze goed af, laat ze daarna goed uitlekken. 
  5. Breng in een pan de Natuurazijn, Suiker, Kurkuma en het Mosterzaad aan de kook en laat het enkele minuten goed doorkoken. 
  6. Voeg dan het mengsel toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat dit met af en toe roeren vijf minuten koken.
  7. Schep het mengsel in schone potjes en zorg ervoor dat het tot de rand gevuld is met kookvocht. Het mengel moet echt onder het vocht staan anders drogen de groente uit. Draai de deksel er goed op. 

 

Het ZoetZuur is het lekkerst als je het eerst 3 weken laat staan. Op deze manier kun je het bijna een jaar bewaren. 

Eetsmakkelijk!